Axintor

Buitenlandse arbeidskrachten? Een uitstekend idee!

Terug naar alle stories

Buitenlandse arbeidskrachten? Een uitstekend idee!

Ben jij op zoek naar gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers om je openstaande vacatures in te vullen? Dan is buitenlandse rekrutering iets voor jou! Lees in deze blogpost waarom wij ons richten op buitenlandse arbeidskrachten en wat de voordelen zijn.

1) Meer gekwalificeerde kandidaten

Belgische bedrijven hebben steeds meer moeite om vacatures in te vullen. In het vierde kwartaal van 2022 stonden maar liefst 189.271 vacatures open bij Belgische ondernemingen. Vooral de zoektocht naar technisch geschoold personeel blijft bijzonder uitdagend. Een goede mecanicien, een bekwame bouwvakker of een gekwalificeerd technicus, zijn vandaag de dag moeilijk te vinden. Dat blijkt ook uit de knelpuntberoepenlijst van de VDAB die dit jaar opnieuw langer geworden is. Het gaat nu al om 234 beroepen, 27 meer dan in 2022!

Door ons uitsluitend te focussen op de rekrutering van arbeidersprofielen uit landen als Polen, Roemenië en Portugal onderscheiden we ons van de rest. We vissen niet in dezelfde vijver als andere interimkantoren en dat vergroot de kans op succesvolle matches. We kunnen meer gekwalificeerde kandidaten per vacature vinden en zo de beste kandidaat voor de vacature van onze klant selecteren.

2) Gemotiveerde uitzendkrachten

Daarnaast zijn buitenlandse arbeiders erg gemotiveerd. Ze zijn bereid om hard te werken, hebben een no-nonsense mentaliteit en gaan flexibel om met werktijden. Daarvan kan Paul Declerq van Bakkerij Diemas meespreken:

“In België is het beroep van bakker een echt knelpuntberoep geworden. Via Axintor Interim vonden we reeds drie gedreven bakkers. De laatste bakker die bij ons aan de slag ging, had zelfs al een stevige ervaring in de stiel. Uiteraard moeten we snel beslissen als er zich zo’n unieke kans voordoet. Omdat we blindelings kunnen vertrouwen op de ervaring en het engagement van Axintor Interim is de knoop altijd snel doorgehakt. Ze selecteren precies de kandidaat die past in onze filosofie en bedrijfscultuur”, aldus Paul Declerq - Diemas.

Dat de lonen in België aanzienlijk hoger liggen, zorgt bovendien voor extra motivatie. En ook de economische crisis speelt een belangrijke rol. In sommige landen leidt de crisis tot armoede en een stijging van de werkloosheidscijfers. Hierdoor kunnen bedrijven hun medewerkers niet meer betalen en wordt het steeds moeilijker om een baan te vinden. Het gevolg? Meer en meer buitenlandse arbeiders kiezen ervoor om op zoek te gaan naar een job in het buitenland. Die profielen helpen we dan ook graag aan een job in België!

3) Gelijke arbeidsvoorwaarden

Ten slotte, vinden wij het belangrijk dat buitenlandse arbeiders dezelfde arbeidsvoorwaarden genieten als Belgische arbeiders. Economische migratie is een fenomeen van alle tijden en door ons uitsluitend te focussen op buitenlandse rekrutering zorgen we ervoor dat dit 100% op een goede manier gebeurt. Met respect voor de werknemers en bedrijven. En dat is iets wat in het verleden niet altijd het geval was. Denk maar aan de Italiaanse gastarbeiders die na de tweede wereldoorlog naar België kwamen om in de mijn- en staalindustrieën te werken. Het is onze hoofdzaak om bedrijven te begeleiden wanneer zij een buitenlandse arbeider in dienst nemen. Onze zaakvoerder, Liselotte Rombaut, deelde onlangs 3 nuttige initiatieven die buitenlandse medewerkers helpen om hier optimaal te acclimatiseren. 

 

Door onze schouders te zetten onder economische migratie verbeteren we niet enkel de economie van ons land, maar dragen we ook bij aan een gezonde arbeidsmarkt. Er zijn meer arbeidskrachten beschikbaar zijn en er is meer vraag naar goederen en diensten, wat leidt tot een toename van de productiviteit en de economische groei.

Ben je na het lezen van deze blog helemaal mee in ons verhaal en wil je zelf ook de eerste stap zetten richting buitenlandse rekrutering? Neem dan contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden!