Axintor

5 tips om het werkgeluk in jouw organisatie te verhogen

In het kader van de Week van het Werkgeluk delen we vijf tips om het werkgeluk binnen jouw organisatie te verhogen. Want het geluk van medewerkers is ontzettend belangrijk en happy people = happy company. 

1) Investeer in je werknemers

Een goede manier om werknemers gelukkig te maken, is door te investeren in diverse trainingen en opleidingen. De werknemers voelen zich gewaardeerd en jij maakt als werkgever meteen duidelijk dat je hen aan boord wil houden.

2) Random acts of workplace kindness

Random acts of workplace kindness is een geweldige manier om werknemers gelukkig te maken. Het is leuk om te doen én het draagt bij aan een betere bedrijfscultuur. Dit zijn een aantal kleine dingen die jij kan doen om geluksmomentjes te creëren voor jouw werknemers:

  • Voorzie af en toe een kleine traktatie voor tijdens het werk
  • Geef erkenning voor een recente prestatie/bijdrage
  • Neem bewust de tijd om aan iemand te vragen hoe het gaat

3) Aantrekkelijke kantoorinrichting

Werknemers brengen een groot deel van hun tijd door op kantoor. Juist daarom is een aantrekkelijke inrichting en indeling van kantoren ontzettend belangrijk. Vul jouw kantoren niet alleen met bureaus en vergaderruimten, maar ook met comfortabele koffiehoekjes, stilteruimtes, leeshoeken, etc. Dit zal zowel de effectiviteit als de creativiteit van jouw werknemers verhogen, maar vooral ook hun werkgeluk.

4) Teambuildings

Als werkgever kun je werkgeluk creëren door tijd te investeren in sociale activiteiten zoals een teambuilding. Zo’n teambuilding schept een vertrouwensband tussen collega’s, stimuleert onderlinge communicatie én boost de moraal. Het resultaat? Een hechte groep gelukkige werknemers die voor elkaar en voor het bedrijf door het vuur zouden gaan.

5) Vier succes

Als werkgever is het belangrijk om succes te vieren. Besteed aandacht aan wat jouw werknemers goed doen en bedankt hen daarvoor. Zo kan je bijvoorbeeld eens lekker uit eten gaan wanneer een bepaalde doelstelling behaald werd of wanneer jouw medewerkers een goede prestatie neergezet hebben. Nog 4 andere manieren om succes te vieren:

  • Post een berichtje op het intranet
  • Schrijf een persoonlijke mail
  • Organiseer een after-work drink
  • Laat een post-it achter

Wil je graag meer te weten komen over Axintor Interim en wat wij doen om onze medewerkers gelukkig te houden? Volg ons op Facebook, LinkedIn, of Instagram.