Axintor

5 redenen waarom de bouwsector vaker naar interimarbeiders grijpt

terug naar alle stories

Bouwbedrijven doen steeds meer beroep op de interimsector. Om een antwoord te bieden op het stijgende aantal vacatures, hebben we een taskforce opgericht dat haar tanden zet in de bouwsector. Maar hoe komt het eigenlijk dat de bouwsector nu meer beroep doet op interimkantoren? 5 redenen! 

#1 Goede vakmannen zijn moeilijk te vinden

Het aantal openstaande vacatures maakt het meteen duidelijk: Het is een uitdaging om de juiste werkkrachten te vinden. We horen dat bedrijven vaak botsen op het feit dat mensen minder buiten willen werken en er weigerachtig tegenover staan om veel uren te kloppen. Screenen van mogelijke kandidaten neemt veel tijd en energie in beslag en steeds meer bedrijven geven dit met plezier uit handen. 

#2 In onderaanneming schuilen risico's 

Het principe van onderaanneming is op zich geen verkeerde praktijk. Het gevaar schuilt er echter in dat dit niet op de juiste manier gebeurt. Er zijn hieraan veel voorwaarden en regels verbonden. De sociale inspectie houdt de laatste jaren steeds vaker controles. We betreuren dat deze inspecties vaak fout aflopen en dat bedrijven hiervan de gevolgen moeten dragen. Vaak kloppen bedrijven dan pas bij ons aan, maar het is uiteraard beter om te voorkomen dan te genezen. 

#3 Administratie vraagt tijd 

Arbeiders tewerkstellen brengt veel administratie met zich mee: aangiftes, uitbetalingen van uren of ziekte, arbeidsongevallen, toepassen van feestdagen... De bouwsector is daar niet anders in. Integendeel, de eigenheid van de sector zorgt nog voor bijkomende aangiftes en specifieke regelgevingen. Zeker anno 2021 focussen bouwbedrijven zich liever op de core business en geven deze administratie graag uit handen. Op deze manier kunnen eigenaars of HR-verantwoordelijken op hun beide oren slapen én hebben ze een partner die hen bijstaat als het nodig is.  

#4 Buitenlandse arbeiders hebben een goede werkmentaliteit

"Mijn huis is gezet door Poolse arbeiders." Klinkt dit je bekend in de oren? Buitenlandse arbeiders hebben de reputatie dat ze échte vakmannen zijn. Dean Dawson van Care2Cover beaamt dit: “Buitenlandse werknemers zijn al lang geen taboe meer in de bouwsector. Kenmerkend is hun beroepsernst." Buitenlandse arbeiders zijn dan ook populaire kandidaten bij bouwbedrijven. Maar zoeken naar buitenlandse arbeiders kan soms aanvoelen als zoeken naar een speld in een hooiberg. Waar moet je beginnen? Het opbouwen van contacten hierrond neemt een pak tijd in beslag. Opnieuw komen wij hier in de picture als de oplossing. 

#5 Arbeiders worden kritischer over hun contract  

Ten slotte is er vanuit de arbeidskrachten zelf ook vraag naar tewerkstelling via interimkantoren. Net omdat de bouwsector aan een specifieke regelgeving en risico's verbonden is, is het voor werknemers zelf ook belangrijk om op een correcte en veilige manier tewerkgesteld te worden. Zowel het bedrijf als de werknemers zijn dus gebaat bij de keuze voor een interimkantoor. 

Wil je zelf ook van de voordelen proeven? Ontdek onze bouwexperten die jou hier graag bij helpen of neem rechtstreeks contact met ons op.