Axintor

5 redenen waarom je als bouwbedrijf voor interimarbeiders moet gaan

Terug naar alle stories

Bouwbedrijven doen steeds meer beroep op de interimsector. Waarom moet jij ook mee op die kar springen? Axintor Interim geeft je alvast de 5 belangrijkste redenen! 

#1 Je vindt sneller goede vakmannen

Het aantal openstaande vacatures maakt het meteen duidelijk: De juiste werkkrachten vinden is een grote uitdaging in de bouwsector. Ook bij Axintor Interim horen we vaak dat er minder mensen gemotiveerd zijn om buiten te werken en ook de vele uren schrikken hen af. Screenen van mogelijke kandidaten neemt veel tijd en energie in beslag en steeds meer bedrijven geven dit met plezier uit handen. Wil jij deze tijdrovende taak ook loslaten?

#2 Je vermijdt de risico’s van onderaanneming

Het principe van onderaanneming is op zich geen verkeerde praktijk. Het gevaar schuilt er echter in dat dit niet op de juiste manier gebeurt. Er zijn hieraan veel voorwaarden en regels verbonden. De sociale inspectie houdt de laatste jaren steeds vaker controles. We betreuren dat deze inspecties vaak fout aflopen en dat bedrijven hiervan de gevolgen moeten dragen. Vaak kloppen bedrijven dan pas bij ons aan, maar dan is het vaak te laat… Wil jij ook voorkomen in plaats van genezen?

#3 Je verliest geen tijd aan administratie 

Arbeiders tewerkstellen brengt veel administratie met zich mee: aangiftes, uitbetalingen van uren of ziekte, arbeidsongevallen, toepassen van feestdagen... De eigenheid van de sector zorgt daarnaast nog voor bijkomende aangiftes en specifieke regelgevingen. Zeker nu focussen bedrijven zich liever op hun core business en geven deze administratie graag uit handen. Op deze manier kunnen eigenaars of HR-verantwoordelijken op hun beide oren slapen én hebben ze een partner die hen bijstaat als het nodig is. Wil jij ook de papierwinkel aan Axintor Interim overlaten?

#4 Je arbeiders hebben de juiste werkmentaliteit

"Mijn huis werd gebouwd door buitenlandse krachten." Klinkt dit bekend in de oren? Buitenlandse arbeiders hebben de reputatie dat ze échte vakmannen zijn. Dean Dawson van Care2Cover beaamt dit: “Buitenlandse werknemers zijn al lang geen taboe meer in de bouwsector. Kenmerkend is hun beroepsernst." Buitenlandse arbeiders zijn dan ook populaire kandidaten bij bouwbedrijven. Maar zoeken naar buitenlandse arbeiders kan soms aanvoelen als zoeken naar een speld in een hooiberg. Het opbouwen van buitenlandse connecties neemt een pak tijd in beslag. Wil jij ook gebruikmaken van onze uitgebreide database?

#5 Je werkkrachten zijn zeker van het juiste contract  

Arbeiders worden steeds kritischer over hun contract. En gelijk hebben ze! Net omdat de bouwsector aan een specifieke regelgeving en risico's verbonden is, is het voor werknemers zelf ook belangrijk om op een correcte en veilige manier tewerkgesteld te worden. Uit onderzoek blijkt dat arbeidskrachten zelf ook vragende partij zijn voor een tewerkstelling via interimkantoren. Wil jij ook zeker zijn dat je je werknemers het juiste contract aanbiedt?

Ben jij ook helemaal overtuigd na het lezen van deze 5 redenen? We willen graag jouw partner hierin zijn en je ondersteunen. Ontdek onze bouwexperten of maak kennis met onze regionale teams.