Axintor

Buitenlandse arbeidskrachten? Uitstekend idee!

Heb jij ook steeds meer moeite om je vacatures in te vullen? Ben je op zoek naar gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers? Dan is buitenlandse rekrutering iets voor jou! Ontdek waarom wij ons richten op buitenlandse arbeidskrachten en wat de voordelen zijn.

1) Meer gekwalificeerde kandidaten per vacature

De zoektocht naar technisch geschoold personeel blijft bijzonder uitdagend. Een goede mecanicien, een bekwame bouwvakker of een gekwalificeerd technicus, zijn vandaag de dag moeilijk te vinden. Dat blijkt uit de knelpuntberoepenlijst van de VDAB die dit jaar opnieuw langer geworden is.

Door ons uitsluitend te focussen op de rekrutering van arbeidersprofielen uit landen als Polen, Roemenië en Portugal vissen we niet in dezelfde vijver als andere interimkantoren. Zo vergroten we de kans op succesvolle matches en kunnen we meer gekwalificeerde kandidaten per vacature vinden.

 

2) Flexibele werkkrachten met een no-nonsense mentaliteit

Daarnaast zijn buitenlandse arbeiders erg gemotiveerd. Ze zijn bereid om hard te werken, hebben een no-nonsense mentaliteit en gaan flexibel om met werktijden. Daarvan kan Paul Declerq van Bakkerij Diemas meespreken:

“In België is het beroep van bakker een echt knelpuntberoep geworden. Via Axintor Interim vonden we reeds drie gedreven bakkers. De laatste bakker die bij ons aan de slag ging, had zelfs al een stevige ervaring in de stiel. Uiteraard moeten we snel beslissen als er zich zo’n unieke kans voordoet. Omdat we blindelings kunnen vertrouwen op de ervaring en het engagement van Axintor Interim is de knoop altijd snel doorgehakt. Ze selecteren precies de kandidaat die past in onze filosofie en bedrijfscultuur”, aldus Paul Declerq - Diemas. 

3) Economische groei en gezonde arbeidsmarkt

Ten slotte, zorgen we er met buitenlandse rekrutering voor dat economische migratie 100% op een goede manier gebeurt. Iets wat in het verleden niet altijd het geval was. Denk maar aan de Italiaanse gastarbeiders die na de tweede wereldoorlog naar België kwamen om in de mijn- en staalindustrieën te werken.

We kijken erop toe dat buitenlandse arbeiders dezelfde arbeidsvoorwaarden genieten als Belgische arbeiders en helpen hen hier optimaal te acclimatiseren. Zo deelde onze zaakvoerder, Liselotte Rombaut, in 2023 maar liefst 3 nuttige initiatieven die bedrijven kunnen hanteren om buitenlandse arbeiders zich hier thuis te laten voelen.

Economische migratie zorgt er bovendien ook voor dat de economie van ons land verbetert en draagt bij tot een gezonde arbeidsmarkt. Er zijn meer arbeidskrachten beschikbaar en er is meer vraag naar goederen en diensten. Dat leidt tot een toename van de productiviteit en de economische groei. 

 

Ben je na het lezen van deze blog helemaal mee in ons verhaal en wil je zelf ook de eerste stap zetten richting buitenlandse rekrutering? Neem dan contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden!