Axintor

De drijvende kracht achter het welzijn van onze uitzendkrachten

Bij Axintor Interim vinden we het belangrijk dat zowel onze klanten als onze uitzendkrachten tevreden zijn. De zorg voor onze uitzendkrachten dragen we dan ook hoog in het vaandel. Onze recruiters zorgen voor begeleiding rond alles wat met de job te maken heeft en daarnaast is er het coördinatieteam voor ondersteuning op drie niveaus: hospitality, integration en property. In deze blogpost geven we je meer inzicht in de dagelijkse werkzaamheden van onze coördinatoren.

Een warm onthaal door onze hospitality coordinator

Onze hospitality coordinator Dominik is verantwoordelijk voor het onthaal van de buitenlandse arbeiders. Hij maakt de kamers klaar voor de uitzendkrachten en begeleidt hen tijdens hun reis naar België. Bij aankomst geeft hij een rondleiding in de Axintor-woning en zorgt hij ervoor dat de uitzendkracht zich meteen welkom voelt. Dominik is ook verantwoordelijk voor transport: hij voorziet voor iedereen die geen eigen transport heeft, een (elektrische) fiets, scooter of auto. In totaal beschikken we over 20 wagens, 22 scooters, 81 fietsen en 20 e-bikes, wat ruim voldoende is om alle uitzendkrachten zonder eigen transport te ondersteunen. Onze hospitality coordinator houdt zich ook bezig met het depanneren van scooters en met de offboarding van de uitzendkrachten als ze op vast contract gaan.

“Onze buitenlandse arbeiders goed omringen: dit is zonder twijfel het speerpunt van onze organisatie, zegt Dominik. Dat begint bij de onboarding: verwelkoming, begeleiding, huisvesting, transport, you name it. Zodra onze uitzendkrachten voet op Belgische bodem zetten, worden ze hartelijk ontvangen en goed begeleid.”

Aandacht voor welzijn dankzij onze integration coordinator

Veronique, onze integration coordinator, is verantwoordelijk voor het welzijn van de uitzendkrachten en ondersteunt hen bij randfactoren die nodig zijn om goed te kunnen werken. Zo voorkomt ze onder andere eenzaamheid en stimuleert ze sociaal contact, gaat ze om met relationele zaken en zorgt ze voor een vlotte communicatie met collega’s en/of leidinggevenden op de werkvloer. Daarnaast ondersteunt ze hen bij de zoektocht naar eigen huisvesting en licht ze de werking van de huurmarkt in België met veel plezier toe. Veronique is ook verantwoordelijk voor onze energiesensibiliseringscampagne, waarbij ze onze uitzendkrachten bewust maakt van hun energieverbruik. Ze volgt ook de betalingen op en waakt over de orde en netheid in de Axintor-woningen. Indien nodig wordt er een schoonmaakbeurt georganiseerd. Haar inspanningen zijn van onschatbare waarde in onze missie om uitzendkrachten op alle vlakken te ondersteunen.

“Wie in ons land komt wonen, moet door een flinke administratieve molen”, vertelt integration coordinator Veronique. “We loodsen onze werkkrachten daar vlotjes door. We kijken er ook voor dat ze hun ‘draai’ hier vinden. Een bankrekening openen, boodschappen doen, noem maar op. We willen dat onze uitzendkrachten zich hier echt thuis voelen. Ook op de lange termijn is dit een slimme optie. Wie zich ergens goed voelt, blijft.”

Comfortabele huisvesting dankzij onze property coordinator

Onze property coördinator houdt zich bezig met de huisvesting van de uitzendkrachten. Hij zorgt ervoor dat de nieuwe huizen volledig volgens de wetgeving in orde zijn. Hij volgt ook de algemene staat van de huisvestingen op, voorziet extra materiaal waar nodig, gaat op zoek naar nieuwe huisvesting en maakt die instapklaar. Daarnaast voert hij ook kleine onderhouds- of herstellingswerken uit waar nodig en ontfermt hij zich over het transport. Hij koopt nieuw transport aan, volgt schadegevallen op en beheert het onderhoud en de keuring.

“De huisvesting moet in orde zijn”, vindt Roel. “Onze huizen worden daarom goed onderhouden. Reparaties slepen nooit aan. Ook ons rollend materieel is steeds in shape.”

Totaalpakket voor bedrijven en uitzendkrachten

Met ons eigen coördinatieteam bieden we uitzendkrachten een totaalpakket aan. Zo kunnen onze uitzendkrachten zich volledig focussen op hun werk, zonder zich zorgen te hoeven maken over randzaken. Wil je na het lezen van deze blog meer te weten komen over de algemene werking van Axintor Interim? Meer informatie vind je hier!