Axintor

3 redenen om voor buitenlandse jobstudenten te gaan

Terug naar alle stories

3 redenen om voor buitenlandse jobstudenten te gaan

Vakantieperiodes. Voor de één een moment om uit te blazen, voor de ander een uitdaging om personeelstekort op te vangen. Jobstudenten zijn welgekomen krachten om de druk tijdelijk te verlichten. Al eens aan buitenlandse jobstudenten gedacht? Dat is een goed idee om drie verschillende redenen.

1. Groter aantal kandidaten

De arbeidskrapte laat zich overal voelen, ook bij de jobstudenten. Met meer dan 77 000 openstaande vacatures in West-Vlaanderen alleen al, krijgen jobstudenten aanbiedingen bij de vleet. Door ook buitenlandse jobstudenten een kans te geven, wordt de vijver waarin je vist, groter. Het resultaat: een grotere instroom die zorgt voor een snellere invulling van jouw knelpuntvacatures.

2. Op-en-top werkmentaliteit

Daarnaast hebben jobstudenten uit het buitenland een goede werkattitude. Jobstudenten komen naar België om hun zomer hier te spenderen. Het gaat steeds om universiteitsstudenten ouder dan 18 jaar, wat resulteert in kwalitatieve en mature profielen. Bovendien komt een jobstudent zelden alleen. Zoek je meerdere jobstudenten, dan heb je met dezelfde tijdsinvestering meteen het juiste aantal beet.

3. Geen festivalitis 

Tot slot kan je bij buitenlandse jobstudenten rekenen op een sterkte continuïteit. De vakantiejob in België is voor hen een ervaring op zich. Zij zullen hun werkperiode niet onderbreken voor een festival of een weekendje weg. Daarnaast heeft de jarenlange ervaring ons getoond dat er zo goed als geen ziekteverzuim is.

Durf jij buitenlands personeel in dienst nemen? Met Axintor Interim ga je voor een totaalpakket van selectie, huisvesting, transport, contracten, onthaal, begeleiding... Volledige ontzorging verzekerd. Je kunt zorgeloos buitenlandse arbeiders aanwerven. Contacteer één van onze kantoren en zet vandaag nog de eerste stap richting onze buitenlandse rekrutering en grenzeloze service.

Zelf een jobstudent gevonden? Wij zorgen ervoor dat hij of zij volledig correct ingeschreven is en nemen al het papierwerk van jou over. Alle informatie daarover vind je hier