Axintor

Dit brengt een goede onboarding jou op

Met een goede onboarding van nieuwe medewerkers garandeer je het succes van je medewerker én van je bedrijf. Naast een sterk onderbouwde bedrijfscultuur en een verminderd stressniveau levert een goede onboarding ook nog tal van andere voordelen op. We fietsen je erdoor!

1) Verhoog je productiviteit

Volgens een onderzoek van Aberdeen Group, zijn medewerkers met een onboardingprogramma maar liefst 54% productiever dan medewerkers die geen onboardingprogramma hebben gehad. Dat komt doordat zij op een gestructureerde manier informatie ontvangen die ze makkelijk kunnen opnemen en verwerken.

Medewerkers zonder onboardingprogramma daarentegen, worden op een korte tijd overspoeld met informatie die ze onmogelijk allemaal kunnen onthouden. Bovendien bereiken medewerkers met een onboardingsprogramma hun optimale productiviteit zo’n 37% sneller. Dat is geen klein verschil!

2) Verlaag je verloop- en vervangingskosten

Het onboarding proces is trouwens ook bepalend voor het verloop binnen je bedrijf. De kans dat een nieuwe medewerker minstens 3 jaar bij jou blijft, is namelijk 69% groter wanneer die een goede onboarding heeft gehad.

Bovendien weet maar liefst 34% van de nieuwe medewerkers al binnen één week of ze voor langere tijd bij de organisatie wil blijven werken en bespaar je met een goede onboarding niet alleen veel geld, maar ook veel tijd. Volgens een onderzoek van Harvard Business Review kost het verloop van medewerkers je naar schatting tussen de 100% en 300% van het jaarsalaris van de te vervangen medewerker.

3) Creëer positive word of mouth

Een goede onboarding zal er bovendien ook voor zorgen dat jouw nieuwe medewerker zich meer betrokken voelt. Hierdoor zal die sneller geneigd zijn om positieve reclame te maken voor de onderneming en zal die met veel enthousiasme doorvertellen hoe goed de eerste werkdagen zijn verlopen.

Is de medewerker daarentegen minder goed ontvangen? Dan zal die het ook niet laten om daar openlijk over te vertellen. Een goede onboarding heeft dus een grote impact op de mond-tot-mondreclame die je als onderneming krijgt.

Hoe doe ik dat dan, een goede onboarding?

Helemaal mee met het belang van een goede onboarding? Ontdek hier wat jij kunt doen om jouw nieuwe medewerkers te laten stralen dankzij een goede start. Lees ook hoe wij de onboarding bij Axintor Interim hebben aangepakt.