Axintor

“Buitenlandse arbeiders zijn goedkoper.” Feit of fabel? 

Hoge loonkosten, te weinig Belgische werkkrachten, te veel werk en vakscholen lopen leeg. Zonder buitenlandse arbeiders werken is stilaan onmogelijk geworden in België. Men veronderstelt vaak dat het goedkoper is om een buitenlandse arbeider in dienst te nemen. Dat is niet het geval en dus een rasechte fabel. Maar waarom precies?

Buitenlandse arbeiders zijn niet goedkoper

Dankzij de drastisch verstrengde regels rond buitenlandse tewerkstelling is onderbetaling volledig verleden tijd. En dat is maar goed ook!

Wanneer de werkgever een buitenlandse medewerker in loondienst neemt of als uitzendkracht tewerkstelt, is hij wettelijk verplicht dezelfde loonvoorwaarden te verstrekken als bij Belgische werknemers. Daarnaast is het – zowel voor een Belgische als buitenlandse arbeider – belangrijk dat de werknemer een loon ontvangt volgens zijn of haar capaciteiten.

Waarom dan buitenlandse arbeiders?

Waarom buitenlandse uitzendkrachten inzetten, als het toch niet goedkoper kan? 3 simpele redenen!

✓ Je vist in een grotere vijver. Jouw knelpuntvacatures worden dus snel ingevuld.
✓ Ze zijn échte vakmensen. Ze zijn gemotiveerd en beschikken over de juiste skills.
✓ Buitenlandse arbeiders hebben de juiste mindset: zijn heel productief en weinig ziek.

Bij Axintor Interim bieden we onze uitzendkrachten de juiste zorg en begeleiding. Ze krijgen een persoonlijke HR consultant en onze coördinatoren staan altijd voor ze klaar om te helpen waar nodig. Via onze eigen MyAxintor App voorzien we onze uitzendkrachten van alle informatie die ze nodig hebben. Tot slot helpen we ook bij de communicatie en vertaling van het vakjargon zodanig dat de uitzendkrachten vlot geïntegreerd geraken in het bedrijf.

Het resultaat: wie gelukkig is, presteert beter. En zo kan de arbeider veel sneller doorstromen naar een vast contract en mee voor continuïteit zorgen.

Heb jij er al over nagedacht om buitenlandse krachten aan te trekken? Met Axintor Interim ga je voor een totaalpakket en een volledige ontzorging. Contacteer één van onze kantoren en zet vandaag nog de eerste stap richting buitenlandse selectie.