Axintor

Waarom wij met buitenlandse selectiepartners werken

Terug naar alle stories

Waarom wij met buitenlandse selectiepartners werken

Voor de selectie van onze uitzendkrachten doen we naast onze eigen instroom ook beroep op buitenlandse partners. Dat zijn rekruteringskantoren in onder andere Polen, Roemenië, Spanje, Slowakije en Letland. Af en toe krijgen we de vraag waarom we dat precies doen. Het korte antwoord: omdat het zorgt voor meer en snellere instroom. Het langere antwoord geven we je graag mee in deze blog.

 

Kenners van de leefwereld van onze doelgroep

Onze partners zijn kenners van onze doelgroep omdat ze ook locals zijn. Zij weten wat onze mogelijke kandidaten belangrijk vinden, hoe ze op zoek gaan naar jobs, welke regio’s en opleidingen het interessants zijn… Dat is een grote meerwaarde want op die manier kunnen wij nog sneller de juiste kandidaten aantrekken. Onze selectiepartners vormen dus de ideale brug tussen ons en de leefwereld van onze kandidaten. Zo vinden wij een job die écht bij hen past.

Dubbele screening buitenlandse arbeiders

Een tweede voordeel is het feit dat kandidaten twee keer gescreend worden. In een eerste ronde worden hun capaciteiten, ervaring... beoordeeld door onze partners. Wanneer de kandidaten vervolgens aan ons voorgesteld worden, screenen wij hen nog eens met het oog op de specifieke vacature. Het gevolg: een extra filter die zorgt voor nog kwalitatievere kandidaten. 

Hulp in de eigen taal 

Daarnaast spreken onze partners de taal van de kandidaten. Onze buitenlandse uitzendkrachten kennen altijd een aardig mondje Engels, maar het is voor hen wel aangenamer om in hun eigen taal geholpen te worden. Zeker bij een belangrijke beslissing zoals een verhuis naar het buitenland voor een nieuwe job. We zijn al sinds onze start in 2009 overtuigd van de meerwaarde hiervan en hebben in ons eigen team ook anderstalige uitzendconsulenten om een maximale service te bieden. Daarnaast is het zo dat die anderstalige consulenten heel vlot met de buitenlandse partners samenwerken, wat zorgt voor meer snelheid en flexibiliteit.

Toegankelijkheid troef

Ten slotte zijn onze partners heel toegankelijk. Zo zijn er lokale kantoren dicht bij onze kandidaten. Hoewel we duidelijk merken dat het sollicitatieproces steeds vaker digitaal verloopt, blijft het wel belangrijk dat geïnteresseerden een kantoor kunnen binnenwandelen om al hun vragen te stellen. Daarnaast blijven zij het aanspreekpunt voor uitzendkrachten tot ze in België aankomen. Daarna nemen onze teams het over, maar onze partners blijven wel steeds betrokken om uitzendkrachten te ondersteunen waar nodig. Het prijskaartje dat daarbij hoort, hebben we ervoor over, want zo kunnen we de beste service garanderen. 

Wij zijn overtuigd van de kracht van een samenwerking met buitenlandse partners. We zien hen dan ook als volwaardige collega’s. Onze inspanningen zorgen voor meer en snellere instroom en dat is precies wat we nodig hebben om ons gezamenlijk doel te behalen: een mooie samenwerking tussen een tevreden uitzendkracht en een sterk bedrijf.